ترک اعتیاد به شیشه بدون توجه به اختلالات روانی شکست میخورد
ترک اعتیاد به شیشه ممکن است تحت تاثیر برخی عوامل همچون ابتلا به اختلالات روانی همچون افسردگی و بیش فعالی با شکست مواجه شود.
به گزارش ترک باما، ترک اعتیاد به شیشه به خودی خود کاری بسیار دشوار است. البته نه به این دلیل که ترک شیشه درد جسمانی زیادی دارد بلکه به این دلیل که ترک اعتیاد به این ماده محرک از نظر روانی مشکل است. مقاله ای که در ادامه می خوانید نشان می دهد که چرا ترک اعتیاد به شیشه می تواند به دلیل بی توجهی به یک عامل با شکست مواجه شود.
اعتیاد اغلب با سایر بیماریهای روانی همراه است و عده زیادی از افراد درحقیقت با هدف فرار از شرایط روانی سختی که در آن قرار دارند به اعتیاد روی میآورند. متاسفانه مصرف سو مواد نهتنها مشکل این افراد را برطرف نمیسازد، بلکه به سبب وابستگی مغز به مصرف یک محرک خارجی، مشکلات روانی به شکلی حادتر نمود مییابند.
نگاهی به زندگی ناتالی که بیش از 9 سال با اختلال مصرف شیشه (مت آمفتامین) دستوپنجه نرم میکرد و اکنون به کمک درمان های دارویی و جلسات NA بهبودی خود را بازیافته بهخوبی گویای این حقیقت است. او یکی از معدود افراد خوششانسی بود که برای ترک اعتیاد به شیشه تحت درمان قرار گرفت، اما این کمک ناقص به نظر میرسید. مانند بسیاری از افرادی که در تلاش برای بهبودی از اختلالات مصرف مواد هستند، او درنهایت شروع به مصرف دوباره شیشه کرد.
برای مشاوره رایگان ترک اعتیاد و سم زدایی با شماره 09194085047 تماس بگیرید یا پیامک بزنید
درنهایت، ناتالی مبتلا به اختلال نقصتوجه / بیشفعالی (ADHD)، یکی از شایعترین اختلالات روانی در جوانان تشخیص داده شد. او درمان ADHD را علاوه بر درمان ترک اعتیاد به شیشه شروع کرد، و این موضوع بهبودی طولانیمدت او را به واقعیت تبدیل کرد.
او در این باره می گوید: «افزودن ادرال (داروی درمان بیشفعالی) واقعا زندگی مرا تغییر داد. با نگاهی به گذشته، منطقی به نظر میرسد که من با مصرف مواد در حال خوددرمانی ADHD بودم که متاسفانه تشخیص داده نشده بود. برای من بسیار دلسردکننده بود که بسیاری از مردم زندگی خود را سروسامان میدادند درحالیکه من برای انجام وظایف روزمرهام تلاش میکردم. میتوانم بگویم این موضوع تا حد زیادی باعث بازگشت من به مصرف مواد شد.»
مطالب مرتبط را بخوانید:
ترک اعتیاد به شیشه و ارتباط آن با اختلالات روانی و بیماری های همراه
بهبودی از اعتیاد به مواد مخدر خصوصا ترک اعتیاد به شیشه بسیار دشوار است و شکست در این تلاش رایج است. اغلب اوقات، یک عنصر حیاتی نادیده گرفته میشود ؛ داشتن شرایط بهداشت روانی بهصورت همزمان با ترک. درمان بیماریهای روانی مانند افسردگی، اضطراب، اختلال استرس پس از سانحه، ADHD و سایر بیماریها با دارو یا سایر روشهای درمانی، بهمنظور مقابله با بحران اعتیاد بسیار مهم است. مصرف بیش از حد مواد سالانه جان بیش از 100 هزار نفر را میگیرد.
اختلالات مصرف مواد اغلب با سایر بیماریهای روانی همراه است. افرادی که در طول زندگی خود اختلال مصرف مواد (SUD) را تجربه میکنند، ممکن است اختلال روانی دیگری را نیز تجربه کنند یا بالعکس.
برای بسیاری از افراد، مشکلات مواد مخدر و الکل بهصورت خوددرمانی شروع میشود ؛ یعنی استفاده از مواد برای مقابله با استرس موقت یا مدیریت علائم مشکلات مزمن سلامت روان، که ممکن است حتی از وجود آن اطلاعی نداشته باشند. استفاده از مواد بهویژه الکل، میتواند یک روش پذیرفتهشده اجتماعی برای مقابله با احساسات منفی باشد.
بررسیها نشان میدهد که مصرف الکل در طول همهگیری کووید – 19، ازجمله افزایش مصرف الکل توسط والدین بهعنوان مادهای استرسزا افزایش یافته است. تحقیقات همچنین مشکل مصرف الکل در دانشجویان را با خوددرمانی اضطراب اجتماعی مرتبط دانسته است. بهطور مشابه، افراد مبتلا به افسردگی درمان نشده ممکن است متوجه شوند که مواد افیونی یا محرکها بهطور موقت خلقو خوی آنها را تقویت میکنند، و از این مواد برای این منظور استفاده کنند.
مراقبتهای بهداشت روان پراکنده و غیرقابلدسترس به این معنی است که، این شرایط روانی و اعتیاد حاصل از آن اغلب درمان نمیشوند. در برخی جوامع، دریافت داروهای غیرقانونی آسانتر از مراقبتهای بهداشت روانپزشکی کافی است، که احتمال ابتلا به اعتیاد و سایر بیماریهای روانی را افزایش میدهد.
اما استفاده از مواد برای درمان بیماریهای روانی میتواند یک چرخه دشوار را آغاز کند. استفاده از مواد برای مدیریت بیماری روانی میتواند منجر به اعتیاد گردد و به نوبه خود بیماری روانی اصلی را بدتر کند. مصرف منظم مواد مخدر یا الکل باعث میشود مغز با آن ماده سازگار شود، که بهعنوان نوعی وابستگی شناخته میشود. بهطور موثر، مغز سیستمهای انتقالدهنده عصبی خود را که داروها بر اساس آنها عمل میکنند، کاهش میدهد. فردی که سعی در تسکین اضطراب از طریق مصرف مواد دارد، در بیشتر مواقع اضطراب بدتری را احساس میکند، زیرا مغز او اکنون برای تسکین به دارو وابسته است.
برای مشاوره رایگان ترک اعتیاد و سم زدایی با شماره 09194085047 تماس بگیرید یا پیامک بزنید
نژادپرستی و سایر اشکال تبعیض، انزوا، آسیبهای دوران کودکی، فقر و عدم دسترسی به آموزش و مراقبتهای بهداشتی همگی میتوانند در افزایش خطر ابتلا به بیماریهای روانی و اختلالات مصرف مواد نقش داشته باشند. انگی که هم به اختلالات مصرف مواد و هم به بیماریهای روانی وارد میشود، این عوامل را تشدید میسازد و فرد مبتلا به بیماری روانی و اعتیاد را منزویتر و آسیبپذیرتر ساخته و باعث میشود کمتر به دنبال درمان و ترک اعتیاد به شیشه برود.
درهمتنیدگی بیماریهای روانی و اختلالات مصرف مواد، نیاز به اقدام فوری دارد. تلاش برای معکوسکردن بحران اعتیاد و اوردوز باید چندوجهی باشد و بیماری روانی را هم در نظر بگیرد. درحالحاضر ابزارهای قوی و اثباتشده درمانی برای اعتیاد، بهویژه برای اختلال مصرف مواد افیونی وجود دارد. استراتژیهای کاهش آسیب، زمانی که اجرا شوند، میتوانند مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد را متوقف کنند. اما غربالگری گسترده و مراقبت از بیماریهای روانی از جمله افسردگی، اضطراب، PTSD و سایر موارد باید برای رسیدگی موفقیتآمیز به بحران اعتیاد و مصرف بیش از حد فعلی باشد.
در صورت سرمایهگذاری امکان پیشرفت در این حوزه وجود دارد. فرصتهای کاهش خطر میتواند در اوایل زندگی آغاز شود، زیرا اختلالات مصرف مواد و سایر بیماریهای روانی، عوامل خطر و محافظت مشترک دارند. مداخلاتی که از دوران پیش از تولد شروع میشوند و تا نوجوانی و بزرگسالی ادامه مییابند، میتوانند از طیف وسیعی از پیامدهای نامطلوب بعدی در زندگی جلوگیری کنند.
غربالگری نیز در ترک اعتیاد خصوصا ترک اعتیاد به شیشه بسیار مهم است. در اوایل سال جاری، گروه ویژه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده با درنظر گرفتن هزینه کم و پتانسیل سود توصیه کرد، پزشکان در مراقبتهای اولیه همه بیماران بزرگسال و نوجوان را از نظر افسردگی معاینه کنند. غربالگری برای شرایط سلامت روان باید در کنار غربالگری برای مصرف مواد و اختلالات مصرف مواد، باید به بخشی از اقدامات استاندارد تبدیل شود.
انتهای مطلب
من اینقدر بعد از ترکم شل و ول و لمسم که میگم کاش بیش فعال بودم یکم جنبو جوش داشتم لااقل هر روز دارم دیر میرسم سر کارم هر چی فحش و فضاحت تو خونه بهم میدن بلند شو برو به گوشم نمیره آقا چیکار کنم من خیلی مصیبت شده دیگه؟
من تجربه ترک شیشه رو داشتم خیلی برزرگش نکنید ولی سرخود هم برای خودتون نخوابین امروز ترک میکنم یه دفعه میذارم کنار و از این حرفا از دو نفر مشورت بگیرین
کسی تجربه ترک شیشه با قرص ب 2 داره من خدا میخواد میخوام بار اول و آخرم باشه میخوابم برای ترک دیگه این دفعه میخوام با ب 2 ترک کنم میگن بهتره